Så här använder jag Aff

Aff Avtalssystem

Du använder Aff i det vi kallar Aff Avtalssystem. Det är ett webbaserat system som innehåller allt du behöver för att skapa Aff-avtal.

I systemet får du tillgång till branscregelverket ABFF, Aff-definitioner och samtliga mallar som hjälper dig att skapa avtal.

För att få tillgång till Avtalssystemet köper man ett abonnemang med personliga användarlicenser. Ett företag kan ha en eller flera licenser, där tillkommande licenser är billigare än den första baslicensen. Du köper licenserna i e-handeln, och väljer då hur många licenser ni vill ha. Abonnemanget löper årsvis, och du kan varje år förändra antalet licenser.


När jag har köpt Aff Avtalssystem - vad gör jag då?

När du har köpt Aff Avtalssystem i ehandeln får du ett mail med inloggningsuppgifter. För att logga in klickar du på inloggnings-ikonen på hemsidan och väljer Aff Avtalssystem, se bilden nedan. 

När du har loggat in dig så är du klar att börja arbeta med Aff. Du kan skapa nya avtal/förfrågningsunderlag från grunden, eller utgå från någon av våra mallar. I Avtalssystemet finns det ett fylligt hjälp-avsnitt som guidar dig. Vill du redan nu se mer om hur Avtalssystemet ser ut så kan du titta på våra videoguider

 

Känner du inte igen dig?

Innan 2014 så fanns Aff som tryckta dokument och word-mallar, t.ex. Särskilda föreskrifter, Tekniska arbetsuppgifter, Administrativa arbetsuppgifter m.fl. Idag återfinns innehållet i dessa dokument som en del av Aff Avtalssystem, vilket är sättet  Aff används på idag. Ett par undantag finns dock:
  • Du kan fortfarande köpa branschregelverket ABFF eller Aff-definitioner utan Avtalssystemet, även om dessa ingår i abonnemanget Aff Avtalssystem.
     
  • Mallen Teknisk förvaltning energi kan också köpas utanför Avtalssystemet. Det är en specialiserad avtalsmall som endast avser energioptimering som är framtagen i ett projekt på uppdrag av Energimyndigheten.