Nyheter

2013-05-02

Svenska Breeam är släppt

Det är Sweden Green Building Council (SGBC) som anpassat certifieringssystemet till svenska förhållanden och även tagit fram en svensk manual. Allt är nu godkänt av BRE Global i England.
 
Breeam-SE bedömer hållbarhetsprestandan inom tio områden. Det är allt energianvändning, materialval och inomhusmiljö till avfallshantering, kommunikationer och ekologisk påverkan på närområdet. Den svenska versionen hänvisar till svensk byggnorm och standarder och kan användas för kontors-, handels- och industribyggnader.
 
Breeam (BRE Environmental Assessment Method) lanserades 1990 och är med över 115 000 certifierade byggnader i dag en av världens mest använda system. Mall of Scandinavia i Solna och Masthusen i Västra hamnen i Malmö är två exempel på projekt där entreprenörerna redan valt att certifiera enligt den internationella versionen av Breeam.
 
SGBC hoppas förstås att Breeam nu ska användas ännu flitigare i Sverige när det nu finns en nationell version. Versionen testas just nu i fyra pilotprojekt; Max IV i Lund, nya Överby Handelsplats i Trollhättan, SEB:s nya huvudkontor i Stockholm samt kontors- och handelshuset Torsplan i Stockholm.
 

     En väldigt väldigt väldigt väldigt väldigt väldigt väldigt väldigt lång bildtext.
2021-02-18
Kvalitetsplan - vad ska det vara bra för?
2021-02-04
Fredrik Ericson, kundförvaltare på Stockholmshem och Pernilla Andersson, centrumchef på Newsec är År...
2021-01-21
Tjänsteentreprenader handlas oftast upp i konkurrens och priset som en viktig utvärderingsparameter....