Seminarier

Vi ordnar flera gånger om året frukostseminarier, där vi belyser ett särskilt område samtidigt som du kan få i dig frukost och nätverka. Frukostseminarierna är rabatterade för dig som jobbar på ett av våra medlemsföretag, men alla som vill är välkomna att anmäla sig. Är du osäker på om ert företag är medlemmar, kolla på listan här.

Normalt börjar semniarierna kl 8.00 och är klara ca 9.30. Ibland är det mycket frågor och diskussioner, då försöker vi fånga upp dem och håller på lite längre. Oftast håller vi till på trevliga Scandic Klara, där vi får både god frukost och en egen matsal att hålla till i. Vad som gäller för det enskilda semniariet, se informationen i e-handeln där du bokar din plats. 

Har du önskemål om ett ämne? Hör av dig till oss på info@aff-forum.se.

Du kan välja att delta fysiskt, eller som webbinarium. Nu i Covid-tider så tillåter vi ett mindre antal deltagare på plats, och merparten deltar digitalt. 

 

Kommande frukostseminarier

 

Onsdag 9/6: "Ska du ha betalt också??? - ersättningar i praktiken"

En fråga som ofta skapar mycket huvudbry och ibland en hel del oenighet i en Aff-entreprenad är den om ersättningar. Det är många olika parametrar som du behöver hålla koll på innan du kan skicka eller betala en faktura:
 

  • Ska arbetet ingå i fasta ersättningen eller ersättas rörligt?
  • Vad är i så fall den rörliga ersättningen?
  • Finns det incitament eller reglerbara mängder inblandat?
  • Är det ett kontraktsarbete eller ett ändrings- och tilläggsarbete?
  • Vad gäller för självkostnadsprincipen och hur var det nu med entreprenörsarvodet?
  • Hur ska faktureringen fungera?

På det här seminariet går vi igenom några vanliga ersättnings-situationer och kopplar dem till reglerna i ABFF och vad som kan stå i övriga handlingar. Vi tar också upp olika vanliga ersättningsmodeller och vad som kan vara för- och nackdelar med dem. Seminariet vänder sig till alla inblandade i en Aff-entreprenad, oavsett om du är konsult, beställare eller leverantör.


För anmälan till fysiskt seminarie eller webbinarie, köp någon av produkterna nedan: